Etkili ders çalışma yöntemlerinin öğrencilerimize benimsetilmesi

Etkili ders çalışma yöntemlerinin öğrencilerimize benimsetilmesi

Okul rehber öğretmeni tarafından öğrencilerin başarı gelişimine yönelik rehberlik faaliyetleri (ders çalışma alışkanlıklarını kazandırmak, öğrencilerin motivasyonunu artırmak, medya okuryazarlığını artırmak, sınav kaygısını ve teknoloji bağımlılığını azaltmak için öğrencilerimize bilgilendirmeler yapılmıştır.

06.06.2022 156

Öğrencilerimize düzenli ve etkili çalışma yöntemlerinin kazandırılması hem okul başarıları açısından hem de üniversite sınavlarında başarıları açısından önemli bir husustur. Konu tekrarları, düzenli test çözme alışkanlıkları ve ödev takipleri izlenmiş ve eksik olduğu konularda desteklenmişlerdir. Gerek konu tekrar kitapları gerekse test kitapları eksiği olan öğrencilerimiz tespit edilmiş, kitap dağıtımları yapılmıştır. Bu kaynaklardan soru çözümleri ve öğretmenlerine soru sormaları desteklenmiştir. Sınıf rehber öğretmenleri ile işbirliği şeklinde süreç ilerlemiştir.Tüm sınıf düzeylerimizde bilgilendirme yapılmış olup, 9-10-11-12. Sınıf toplam 130 öğrenciye ulaşılmıştır. Öğrencilerimizin eksik oldukları konularda branş Öğretmenlerimize soru sormaları ve iletişim halinde olmaları desteklenmiştir. Sınavlara hazırlık sürecinde 'konuya hazırlık- tekrar- test çözme' tekniğinin önemli olduğu vurgulanmıştır.10-11-12. Sınıflarımıza Okulumuz kaynaklarıyla düzenli Kronometre Yayınları TYT Deneme sınavlarımız  uygulanmıştır. Sonuçlar titizlikle takip edilmiştir. Sınıf rehber öğretmenlerine Öğrencilerimizin başarı durumlarıyla ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır. Bireysel görüşmelerle Öğrencilerimizin durumları analiz edilmiş ve gerekli konularda destekleme yapılmıştır. Üniversite puan durumları, başarı sıralamaları, derslerdeki net durumları konularında Öğrencilerimize bilgilendirmeler yapılmıştır.

Başarı yolunda kitap okumanın çok önemli olduğu bir gerçektir. Bu amaçla kitap okuma etkinliklerimiz uygulanmıştır. Okunan kitapların değiştirilmesi, birbirleriyle fikir alışverişlerinde bulunmaları, bilgileri paylaşmaları desteklenmiştir.

 

06-06-202206-06-2022